معرفی کلاژن

کلاژن دریایی چیست؟

پودر کلاژن

مکمل‌های کلاژن در چند سال اخیر به عنوان راهی برای حمایت از روند طبیعی پیری بسیار محبوب شده است. شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که آیا واقعا اینهمه سر و صدا درمورد کلاژن‌ها واقعی است؟ در چندسال اخیر در مورد کلاژن بخصوص کلاژن دریایی که عمدتا از کلاژن نوع ۱ تشکیل شده است، مطالعات قابل توجهی انجام شد که نتایج قابل قبولی داشتند.

پروتئین‌کلاژن در بسیاری از موجودات آبزی مانند انواع ماهی‌ها وجود دارد. استخراج این مواد از آبزیان دریایی و مصرف یا استفاده خارجی آنها در انواع محصولات مراقبت از پوست امروزه بسیار باب شده و نتیجه شگرفی در بهبود سلامت و زیبایی پوست ایجاد کرده است. مانند دیگر منابع کلاژن، کلاژن دریایی می‌تواند برخی علائم پیری مانند چین و چروک، مشکلات مفصلی و ضعف را به تاخیر بیندازد. باتوجه به اینکه اکثر کلاژن‌های دریایی از پوست ماهی بدست می‌آید این کلاژن به کلاژن ماهی نیز شناخته می‌شود.

کلاژن دریایی دارای مقادیر بسیار زیادی از آمینو اسیدهای گلیسین، پرولین و هیدروکسی پرولین است و در مقایسه کلاژنی که از سایر منابع تامین می شود بسیار منحصر به فرد است.

گلیسین:

گلیسین در شکل دهی به کلاژن و دیگر انواع پروتئین‌ها کمک می‌کند. این آمینو اسید برای تشکیل بافت‌های پیوندی که باعث انعطاف مفاصل می‌شوند بسیار ضروری است. همچنین گلیسین به تشکیل آنتی اکسیدان گلوتاتیون کمک می‌کند که می‌تواند از آسیب به سلول‌ها و علائم پیری جلوگیری کند.

هیدروکسی پرولین:

هیدروکسی پرولین علاوه بر این که برای سنتز کلاژن در استخوان‌ها و بافت پوست ضروری است میزان تخریب کلاژن و الاستیسین را نیز کاهش می‌دهد. این آمینو اسید به عنوان اولین خط دفاعی در مقابل هجوم میکروارگانیسم‌ها به بدن عمل می‌کند و پوستی سالم و جوان را به شما هدیه می‌دهد.

پرولین:

یکی از اولین علائم وجود ماده هیدروکسی پرولین، پرولین است که در تشکیل کلاژن و غضروف دخالت دارد. پرولین در ایجاد و نگه داری پوست و بافت‌های پیوندی سالم نقش اساسی دارد. فواید پرولین در درمان ورم مفاصل و استخوان،درد پشت و … شناخته شده است.

عکس نوشته معرفی آمینو اسید‌های کلاژن ماهی

این سه نوع آمینو اسید اصلی‌ترین اجزای تشکیل دهنده کلاژن هستند. سلامت استخوان‌ها و مفاصل را تضمین می‌کنند، لکه‌ها را کاهش می‌دهد، میزان قند خون را متعادل می‌سازد، مدت زمان لازم برای بهبود زخم‌ها را کاهش می‌دهد، از رشد باکتری‌های مضر در بدن جلوگیری می‌کند و وزن بدن را متعادل می‌سازند.

به گفته متخصصان کلاژن به‌طور گسترده‌ای در مهره‌داران و بی‌مهرگان، از کرم‌های دریایی اولیه گرفته تا پستانداران یافت می‌شود،گرچه انواع مختلف آن تا حدی در ترکیب آمینواسیدها با یکدیگر متفاوت هستند. در زیر بعضی از گیاهان و جانوران دریایی نیز که دارای خاصیت کلاژن سازی هستند معرفی شده اند:

1- ماهی

آیا تا به حال کسی به شما گفته است که پوستتان مانند پوست ماهی نرم است؟ احتمالش خیلی کم است، اما اگر خوب فکر کنید پوست ماهی واقعاً نرم بوده و علت آن این است که کلاژن نوع 1 با غلظت بسیار بالایی در پوست ماهی وجود دارد. کلاژن نوع 1 فراوانترین کلاژن موجود در بدن انسان است و بیش از 80 درصد کلاژن پوست را تشکیل می‌دهد و مابقی آن کلاژن نوع 3 است. بهترین نوع کلاژن، کلاژن ماهی است.

کلاژن دریایی از برخی گونه‌های ماهی که در آب‌های سرد زندگی می‌کنند مانند ماهی سالمون بدست می‌آید. کلاژن ماهی تا یک و نیم برابر جذب بهتری نسبت به انواع دیگر کلاژن دارد و در اصطلاح دسترسی زیستی بهتری نسبت به سایر کلاژن‌ها دارد. دلیل دسترسی زیستی بهتر کلاژن دریایی کوچک بودن ذرات این نوع کلاژن است. کوچکتر بودن ذرات کلاژن دریایی باعث می‌شود تا ذرات کلاژن راحت تر و سریعتر در سیستم گوارش جذب شوند و به بخش‌های مختلف پوست،استخوان‌ها و مفاصل منتقل شوند. به دلیل جذب بهتر و حرکت سریعتر ذرات کلاژن دریایی در سیستم گردش خون بدن،کلاژن دریایی به عنوان بهترین منبع کلاژن برای پوست شناخته می‌شود. 

2- عروس دریایی

کلاژن عروس دریایی با خواص آنتی اکسیدانی خود به پیشگیری و ترمیم آسیبهای ناشی از فاکتورها و عوامل محیطی مانند اشعه UV و همچنین آسیب‌های همراه با افزایش سن کمک می‌کند.

پپتیدهای این پروتئین دریایی دارای یک ترکیب بسیار منحصر به فرد ازآمینواسیدها هستند، به خصوص حاوی غلظت بالایی از گلایسین و هیدروکسی پرولین هستند که موجب تحریک ساخت کلاژن در پوست می‌شوند.

کلاژن عروس دریایی یک پروتئین ساختاری پیچیده است که در حفظ قدرت و استحکام پوست تاثیر چشم گیری دارد. کلاژن استخراج شده از عروس دریایی از نوع شماره یک است که فراوانترین کلاژن موجود در بدن انسان است. کلاژن نوع 1 بهترین پروتئین شناخته شده برای حفظ ساختار پایه‌ای یک پوست زیبا و استخوان‌های مستحکم است.

علاوه بر موارد بالا از حیوانات دریایی دیگر مانند: توتیا دریایی و صدف‌ها نیز جهت تولید کلاژن استفاده می‌شود.

معرفی کلاژن دریایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *